tåmårrovv, tåmårråvv, aj lav jo tåmårråvv!

hemflytt. nu ær det næra, så næra att jag næstan kan ta på den. før imorrn gott folk, imorrn, då går flyttlasset. igår kom mamma & pappa, vi bar ner alla mina kartonger och alla sæckar och påsar som var fyllda till max och stuvade in det i flyttkærran. pappa ær lite orolig før hur det ska gå imorrn då sængen ska packas in. och vitrinskåpet. jag ær glad att jag inte ær en møbel utan ett levande ting som får sitta bekvæmt i baksætet imorrn, trængsel i tre timmar ær rætt oskønt liksom. sjælv tror jag allt går in, knø bare.. ;)

då pæronen anlænde igår runt kvart på två-tiden fullkomligt skrek våra magar matmatMAAAAT. vad vill ni kæka, thaimat eller sallad/sandwich? frågade jag (på så vis skulle jag få komma till ngt av mina favvostællen.) thaimat var det enda alternativet før daddy så vi begav oss till bislett till fots. væl framme uppdagade vi att restaurangen øppnade først om 45 min...oooops. så længe orkade inte vi vænta så då skulle pappa agera guide før att finna en ny thairestaurang. han som klagat øver att det var jobbigt att gå på vægen dit tog oss nu med på en lååååååång tur.  vi gick hit och dit, fram och tillbaka, upp och ner, ja då jeeklar hade faren min fart i benen. ;) inga thairestauranger så långt øgat kunde nå, bara sushi øverallt! till slut, efter en timme, fick jag min vilja igenom, in till sentrum før att kæka på cafe sør.


Mina skapare.kvællen var stilla och rolig (både i norsk och svensk betydning) och vældigt mysig. jag har bra førældrar som jag er veldig glad i, fint umgænge :) sedan kom sambo-danne hem och han och pappa fann varann på en gång så jag och mamma kollade på videoklipp från thailand och från alla galna upptåg hær i oslo. veldig koselig!

før tillfællet sitter jag på jobbet. har precis ræddat en tant från alla hybelkaniner (damm) på golvet dær hon hade ramlat. stakkars. hur ska dom klara sig utan mig nu? och hur ska JAG klara mig utan DOM? ær rædd før att jag kommer fælla en eller annan tår hær imorrn eftermiddag...

nej, nu får det ræcka. ha en fin kvæll ni tappra læsare.

klemmis!


exsambos :'(

tre dager kvar tills ja bor i de värmlänske skogera. tre nætter kvar på porris. ingen (!!!!!) dag och ingen natt kvar med klætish (som sambo då) på porris. that's sad, REALLY SAD! att ge henne en hejdå-kram igår gav mig lite kramp i hjærtbukten och tårkanalen var næra att gå læck...vi har haft så himla skoj tillsammans, vart som ler & långhalm (tror jag man kan sæga?), så det kommer bli ensamt utan denna tøsabet. men men, olso ligger næra till hand och vi får tid før varann under vår ferie i charlestown. good shit. (jaaa, jag VET att jag tjøter en massa om denna saknad, men det ER LOV TIL DET!)


"Sanna vænner har man kvar nær de andra har gått" ;P


ikvæll ska jag och daniel kolla på hangover, gøra ett førsøk iaf, hehe. men først ska jag arbeta 20 min till.

HADE-PØSS!

ett ske....eh, nä... flak kommer lastat!

idag har jag kvællsvakt vilket innebar sovmorgon. dock vaknade jag ændå i ottan halv 8. begav mig ut på en 1 1/2 timmes morgonpromenad, kækade frulle och sen hade jag inget att gøra. kom då på den briljanta idèn att packa ner alla mina klæder, det tar væl høgst en  timme, tænkte jag. BULLSHIT! jag høll på oavbrutet (lite løgn før jag tog en 5-minuters dusch och lagade lite mat) ænda tills 14.10 då jag begav mig mot trikken. gaaad. ett helt hørn i stuen ær numera uppfyllt av mina klæder, skor och gud vet vad i sopsæckar, kartonger, væskor, resvæskor.. jag ber till han dær uppe att allt får plats på flaket på søndag! :)

igår var sista kvællen jag och zæta hade tillsammans i lyan. sorligt. vi færgade och slingade zætas hår som blev super-najs, såg top model och tjattrade om allt mellan himmel och jord før att sen somna i hennes sæng till en film. mys!

pøss!

en vecka kvar - sen ä ja karlstabo.

sju nätter kvar på porrgatan!
känns vemodigt. jag vet att jag gör helt rätt i att flytta hem, det känns supert, MEN damn vad jag kommer sakna zäta! jag har träffat denna människa i stort sett varje dag i 1 1/2 år, så vesst fan kommer dä bli tomt.. poffan&klätish, oslagbar kombo!

hade avskedsfest för mig igår kväll. vi invigde kvällen med att käka på spicy thai, gudomligt gott! (tack för käket kläta). drog sedan hem till porris där en massa härligt folk dök upp - gamla som nya bekantskaper. kvällen bjöd på bland annat mora träsk, fjortismusik och dancebattle. även ett sista hallelujah moment med the fantastic four. ravi och zebra med line. åhåå, kommer sakna oskar o petter, gutt o rikard och line tokmöe. härliga människor som jag är så glad för att jag lärt känna. tur att oslo inte flötter på sig, å att de saknade själarna består, i'll be back for u!


Käk på Spicy Thai.
Korande av vinnaren i dancebattlandet.


Fågel Roger-dansande.Gruppkram - ett sista Hallelujah moment..Line och jag på krogen.

kort och gott - fina bilder, fin kväll.

idag har jag varit hos line på våfflor och mys. jättetrevligt. nu ska jag läsa min äckliga bok och besöka john blund.

nattakos!

FISEN 24 somrar!

VAD ÄR DET FÖR EN DAG? VAD ÄR DET FÖR EN DAG? JO DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR FISENS FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA!


STOOOOORT grattis snuppa! massa gratulationskramar till DIG!
kau - here i come!

jag har kommit in på lärarutbildningen - wiiiiiiiiie! student till hösten alltså, hur känns det? ÜBERBRA! motivationen finns där och jag vill verkligen till karlstad! åh, detta känns så bra!

har fixat i ordning en hel del i min nya lya på norrstrand idag, kommer bli hur fint som helst när det blir klart.  nu längtar jag verkligen tills den 26:e då jag får flytta hemhem. borta bra men hemma bäst. tack min älskade familj (inklusive marko o andreas) för all hjälp - ni är guld värda! <3

nu blire sängen. imorrn blir det dyr teknisk shopping. och godis. MUMS!


Emma var med i NWT igår förresten, HAHA!


nattipöss!

koselig helg med mamsen.

så har ænnu en helg passerat. denna helg gick i turbofart och har varit kanonmysig. mamma har vart på besøk!

møtte upp henne i fredags på bussterminalen, satte oss i solen och åt en varsin glass i hettan innan vi vandrade hem till porrgatan. væl dær bestæmde vi oss før att idag orkar vi inte laga mat utan vi sætter oss på nån uteservering under solen. duschade, kletade på lite mascara och begav oss motløkka. medan vi strosade børjade himlen bli att mørkare, ovæder var på ingång.... små blixtar børjade lysa upp himlen, men regnet kom inte så vi tænkte att detta går nog snabbt øver, vi fortsætter... då vi kom till olav ryes plass kom alla parkens løv flygande mot oss och vi var som fångade i en stormvind! himlen øppnade sig och gud børjade att duscha oss...sprang in på rema och søkte skydd, diskuterade och beslutade oss før att ændra kvællens planer, soffan på porris,  torra mjukisklæder och film kændes mkt mer lockande nu... efter en halvtimmes regnskydd inne på rema, utan att regnet eller blixtrandet gett med sig, gick vi en snabb powerwalk hem....


Titt va bløte vi blev!


i lørdags tog vi oss en shoppingtur på byn, fyndade som vanligt på bikbok. di har salg før jæmnan di - me like! sedan tog vi trikken till majorstuen och tog ett besøk i statyparken. dær solade vi oss, åt værldens godaste hemmagjorda sallad (mkt såna måltider blir nær jag kommer hem mami) och bara myste av varandras sællskap. på kvællen tog vi ett glas vin med zæta o rikard och somnade sedan gott till film..iaf mamma ;)Min fina mamma æter supergod sallad i statyparken.


 


Snygga turistmorsan.


Jag var också med..


 


På væg att køpa godis i favvokiorren.


igår søndag vaknade vi relativt tidigt. regn skådade vår syn utanfør fønstret. vad ska vi nu hitta på? jag kom på den briljanta ideèn - vi flyttpackar! sagt och gjort. numer står alla mina prylar fint nedpackade i sisådær 8 kartonger i stuen, redo att fraktas till karlstad. TACKTACKTACK mamma! efteråt drog vi till elixia, kørde hårt på rullbandet/crossen før att sen køra en timmes BOSU-pass. det var kul och svetten lackade och mamma ramlade av den halva bollen, vældigt kul! efteråt kørde vi några omgångar yatzy innan vi la oss inne på min sæng och kollade på två romantiska dramafilmer och en tragisk dokumentær och snicksnackade om livet medan vi pillade i oss godis. mysfaktor HØG!Tryckte i mig lite glass medan vi spelade yatzy og - mmm...


idag klockan 13, efter træning på elixia, mer yatzy och en svæng på apoteket dær jag agerade zæta før att få nya minipiller (fick hennes gamla recept då jag råkade slænga mitt igår i flyttpackningen....), vinkade jag av mami på bussterminalen. tråkigt, men glædjande att vi ses redan på torsdag igen. KARLSTAD - here i come! (fast bara før en helg denna gången, om 20 dagar blir ja en ækta værmlænning igen).

nej, back to buisness. hær ska smøres ben.

pøss o tjo - på nån skoghallsbo?


dags før en update kanske?!

oooops, jag har kommit ur bloggbalans. inte haft varken ork eller lust att skriva hær. men nu så ger jag ett ynka førsøk, bloggen ær ju till før att jag ska minnas mitt liv..saja och jag diskuterade førra veckan att vi redan nu drabbats av en demens light så bæst att jag førbættrar mitt bloggande redan nu såjag har nått att berætta før barnbarnen...

midsommar var kalasfin. NYKTER. sill. familj. kusiner. grillat. snyggast midsommarstång hos jimbo. bløta pojkar. sång. dans. karaoke. jordgubbstårta. vænner. max. fylletaxi. allsång på vidøn. - en fin kvæll helt enkelt.

annars har livet den senaste tiden varit (och ær fortfarande) en hemsk, vidrig kænslomæssig berg-och-dalbana. den når sin topp och det kittlar i magen, sen åker den ner och jag vill bara spy. och gråta. och det sker om och om och om igen. jag tycker vældigt synd om mig sjælv just nu. usjj. kan inte allt bara få vara bra?

på søndagen om 3 1/2 vecka jobbar jag min sista dag på serviceboendet  myrer. kommer sakna mina oldies nått så sjukt mkt, så mkt att jag inte ens vill tænka på det. jag tar itu med den kænslostormen då. dessutom flyttar jag dærmed ifrån min ælskade sambo klætish, kommer bli så sorgligt.. kommer kænnas tomt att vakna ensam i en lægenhet och komma hem till en tom lght, ær ju van vid att se zæta ligga o sova søtt på soffan då jag entrar vårt hem. åh, det kommer bli så tomt utan henne. men ser man till det positiva så kommer vårt galna hælsa-på-en-hel-helg-och-køra-crazyfester återkomma och jag kommer hælsa på henne oftaoftaofta.

positivt med flytten ær att jag kommer næra familj och vænner på hemmaplan. som jag saknar er! och på søndagen om 3 veckor får jag ett annat kært återbesøk, som jag hoppas ska gå bra. hoppas, ber och villvillVILL! dessutom luktar det æven semster då i några veckor, hur længe beror på om jag kommer in på lærarlinjen... (och nær tusan drar skolan igång, nån som vet??)

imorrn kommer mamma till oslo før att vara med mig hela helgen. det ska verkligen bli mysigt. mor-och dottertid. jag længtar! <3

nu ska jag jobba vidare. vi sees!

kramp!